Brehon Brewhouse

Brehon Brewhouse is een plattelandse brouwerij uit county Monaghan, tegen de Noord-Ierse grens. Brehon excelleert op het gebied van traditionele Ierse bierstijlen, zoals de Irish Red Ale en de Irish Dry stout. Daarnaast brouwt Brehon in samenwerking met Kinnahan Craft Whiskey met regelmaat een vatgerijpte special, zoals de ‘Crann Beatha’ Imperial stout.

The Story

Brehon is opgericht door Seamus McMahon, een melkveehouder die onder andere melk produceert voor Baileys. Als melkveehouderij hadden zijn vrouw Siobhan en hij al veel materialen in huis die nodig zijn voor het brouwen van bier. Koeltechniek, genoeg ruimte, kapitaal en ervaring als ondernemer hadden ze al. Passie voor bier hebben ze ook altijd gehad, dus het begin voor een unieke plattelandse brouwerij was gezet. 

Een bezoek aan de brouwerij in Monaghan brengt je terug in de tijd en laat je een bijzonder plekje Ierland zien zoals maar weinigen dat gezien hebben. De taproom is in de ‘cottage’ waar drie generaties van de McMahons hebben gewoond, inclusief Seamus zelf. Naast de warme gastvrijheid kun je verse melk van de koeien verwachten, en als je de tijd hebt is het zeker de moeite om een bezoek te brengen aan een van de countryside pubs in de regio. 

Brehon. Crafted By Hand. 

Brehon Brewhouse

De Bieren

Brehon Brewhouse is bijzonder goed in het brouwen van traditionele bierstijlen. Zo hebben ze naast een Red Ale een Mooie Oatmeal stout en Blonde ale. 
Daarnaast onderscheid Brehon zich door een aantal zeer smaakvolle vat gerijpte bieren te brouwen. Zo bijvoorbeeld de “Crann Beatha Vintage 2019” met kenmerkende wax seal – exclusief gebrouwen voor de Nederlandse markt, of de “Red Right Hand” Barrel Aged Barley Wine. 
Naast de onderstaande bieren heeft Brehon Brewhouse een wisselend assortiment met Saisons, IPA’s, Pale Ales en Porters. Allemaal de moeite waard. 

Brehon Blond
Killanny Red Ale
Brehon Ulster Black
Red Right Hand
Crann Beatha 2019