Brouwerijen in Ierland

Bij Gaelic-Delight zijn wij groot fan van Ierland, inclusief haar vele Brouwerijen en Brewpubs. Als echte liefhebbers hebben wij veel “markt onderzoek” gedaan en hebben we naast tal van onafhankelijke producenten ook een grote hoeveelheid pubs mogen bezoeken. 
Iets aan de Ierse pub cultuur zorgt ervoor dat we ieder jaar weer terug naar Ierland vliegen en het keer op keer ontzettend naar ons zin hebben. Is het de live muziek, is het de universele vriendelijkheid of zijn het de overheerlijke Irish Red ales en Stouts? Wij hebben in ieder geval goed onderzoek gedaan, en een selectie gemaakt van producenten die ieder op hun eigen manier bijdragen aan deze Ierlands prachtige tradities. 

Onze Partners

Gaelic-Delight werkt momenteel samen met de volgende Ierse Craft brouwerijen, Distillers en Cideries: 

– Porterhouse Brewing Co
– Dingle Distillery
– Rascals Brewing
– Brehon Brewhouse
– Lough Gill Brewing
– Third Barrel Brewing
– DOT Brew
– Scotts Irish Cider
– LINEMAN
Galway Hooker

De bovenstaande producenten zijn onderdeel van ons vaste portfolio, wat betekend dat we hier doorgaans altijd producten van op voorraad hebben. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek Iers bier dan adviseren wij u graag naar aanvullende mogelijkheden.

Porterhouse Tap

Brouw tradities in Ierland

Meer dan de helft van alle alcohol die in Ierland geconsumeerd wordt is bier. In 2016 was dit gemiddeld bijna honderd liter per jaar per capita. Naast lagers valt het gros van de gedronken bieren onder de categorie Irish Dry Stout of Irish Red Ale. Beide bierstijlen kennen haar oorsprong en internationale bekendheid aan een aantal wereldberoemde Ierse brouwers. 
Helaas zijn vorige eeuw – net als in de meeste andere landen – veel brouwerijen failliet gegaan door de opkomst van Lager stijl bieren en de opkomst van reus-achtige brouw organisaties. Hierdoor was er begin deze eeuw maar weinig variatie beschikbaar op het gebied van deze mooie bierstijlen. 
Gelukkig is (het voorbeeld van Porterhouse en een handvol andere brouwers volgende) een nieuwe generaties brouwers afgelopen decennium aan de slag gegaan om verloren tradities nieuw leven in te wekken. 

Vandaag de dag worden er in Ierland naast een breed assortiment aan Irish red Ales, Stouts, IPA’s, Sours, Belgische Stijlen, vat gerijpte bieren en nog veel meer gebrouwen. Exciting times indeed!