Dingle Distillery Ltd.

Dingle Distillery is een onafhankelijke Ierse Whiskey Distillery, die Gin, Vodka en Whiskey produceert. De Distillery dankt zijn naam aan het gelijknamige schiereiland in het verre zuid-westen van Ierland. Vrijwel iedereen die ooit naar County Kerry is geweest snapt de charme van deze bijzondere regio. 
De (Quintiple Distilled!) Vodka en Dingle Original Gin zijn het hele jaar verkrijgbaar. Daarnaast brengt Dingle twee keer per jaar een prachtige beperkt beschikbare Whiskey uit. De ene keer is dit een Single Malt, gerijpt op verschillende premium vaten. De andere keer is dit een Single Pot Still, die doorgaans nog exclusiever is dan de Single Malt. 

The Story

Dingle Distillery is opgericht door Oliver Hughes, Peter Mosley en Liam Lahart. Dit zijn tevens de mannen die in 1996 – lang voor craft beer populair was – Porterhouse Brewing hebben opgericht. 
In 2012 waren ze wederom pionier met het beginnen van een craft Whiskey Distillery. Dit was namelijk de eerste onafhankelijke Ierse Distillery in ruim honderd jaar tijd! 
Als initiator van de “Irish Whiskey Revival” geeft Dingle Distillery het goede voorbeeld. Dingle gebruikt enkel zelf gedistilleerde Whiskey, waarbij kwaliteit altijd boven kwantiteit gaat. Zo gebruiken ze enkel lokaal bronwater, houten fermentatievaten en koperen stills. Alle Whiskey flessen worden met de hand gelabeld en afgevuld. 
Sinds november 2019 heeft Dingle een nieuwe Master Distiller aangenomen; Graham Coull. Graham heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in de Whiskey industry. Zo heeft hij de rol vervuld van Botteling Manager, Distilling Manager en Master Distiller in vooraanstaande Schotse Distilleries. De Whiskeys smaken nu al subliem, wat doet afvragen hoe deze zich komende jaren gaan ontwikkelen. Kortom, wij verwachten nog veel moois vanuit Dingle!

Producten

Hieronder vindt u een overzicht van de producten van Dingle Distillery die wij op voorraad hebben, of binnenkort binnen krijgen. De Gin en Vodka zijn na bestelbaar, de Whiskey is maar in kleine hoeveelheden beschikbaar. Deze producten verkopen wij helaas niet via de webshop. In plaats daarvan kunt u de Gin bestellen via Gin Fling of Bol.com. Voor verkooppunten en zakelijke interesse van de Dingle Whiskey, neemt u graag direct contact op met ons sales team. 

Dingle Vodka
Dingle Original Gin
Dingle Single Malt Batch 5
Dingle Pot Still Batch 3