DOT Brew

DOT Brew is een craft brewery uit Dublin die zich specialiseert in vat gerijpte bieren. Volgens head Brewer Shane Kelly is het ‘hout’ een basis ingredient van bier, dat ook zodanig behandeld moet worden. Shane heeft veel connecties in de vaten industrie en kan daarom aan veel verschillende vaten komen. Voorbeelden hiervan zijn rum-, tequila-, amarone-, Single Malt-, Chardonnay en Oloroso Sherry vaten. De combinaties met bieren zijn ook nog eens uniek. Denk aan een ‘Rum White Lager’, ‘Rum Barrel aged Irish Red’ of een ‘Tequila Barrel Aged IPA’. Bovenal zijn de bieren van DOT Brew subtiel en goed gebalanceerd. 

The Story

De eerste keer dat wij Shane Kelly ontmoetten was bij een stout festival bij de Guinness Microbrewery in Dublin. Op tap was de ‘Contains Nuts 2018’ verkrijgbaar. De uitleg van Shane was als volgt. Ieder jaar maakt hij een nieuwe ‘Contains Nuts’, ieder jaar met een andere notensoort toegevoegd. Dit keer was de Pecan noot aan de beurt. 
Het bier was een blend van een Oloroso + Single Malt Whiskey aged Porter en een Imperial Milk Stout. Hieraan toegevoegd de Pecan noten. Wat een fantastische drink ervaring. Wij waren direct verkocht. 

Later kwamen wij erachter dat dit slechts een van Shane’s vele unieke creaties was. Shane is het soort brouwer dat geen trends volgt, maar creëert. Dit is dan ook kenmerkend voor DOT Brew als brouwerij, waar creativiteit, innovatie en vakmanschap hand in hand gaan. 

Dot Brew Glas

De Bieren

Zoals vermeld kunt u van DOT Brew een zeer divers assortiment aan vat gerijpte bieren verwachten. Hierbij wordt er eerst een mooi vat geselecteerd, en daar een passend bier voor gebrouwen. Niet andersom. Naast heerlijke Barrel Aged bieren worden de IPA’s van DOT Brew ieder jaar beter. Naast de heerlijk verfrissende, gebalanceerde core range brouwt Shane af en toe een hele bijzonder IPA. De ‘Persuif of Juicy DIPA’ is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van zijn hoppige creaties. Hieronder vindt u een aantal van onze favorieten.