Galway Hooker Brewery

Galway Hooker is de een van de oudste onafhankelijke craft breweries uit Ierland. Deze brouwerij staat bekend om haar prachtige assortiment traditionele Ales en Stouts, evenals een nieuwe reeks innovatieve bieren. Als je het ons vraagt zijn er vooral op het gebied van traditionele ales weinig brouwerijen die de bieren van Galway Hooker kunnen evenaren. Vol van smaak zoals je dat alleen bij onafhankelijke brouwerijen ziet, maar wel met de constante kwaliteit en doordrinkbaarheid die je van een sterk biermerk mag verwachten. 

 

The Story

Galway Hooker sinds haar oprichting in 2006 pionier geweest op het gebied van Iers craft bier. De focus op innovatie en kwaliteit hebben ervoor gezorgd dat deze brouwerij een zeer goede reputatie heeft opgebouwd in de lokale markt.

Galway Hooker – niet vernoemd naar dames van lichte zeden, maar een traditioneel soort zeilboot uit de gelijknamige regio – is vooral bekend om haar Galway Hooker Pale Ale. Galway Hooker was de eerste brouwerij die een Ierse stijl Pale Ale ontwikkelde, een stijl die nu door het hele land met plezier gedronken wordt. De sterke herkomst, verantwoorde manier van produceren en de smaakvolle bieren maken de bieren van deze brouwerij een must try voor iedere liefhebber van traditionele stouts en ales.

Galway Hooker Brewery

De Bieren

Galway Hooker brewery heeft een vast assortiment met zowel verfrissende als volle donkere bieren. De onderstaande klassiekers zijn het hele jaar verkrijgbaar. Daarnaast heeft Galway Hooker diverse experimentele specials beschikbaar waarmee ze over het algemeen een leuke twist aan bestaande bierstijlen geven.

Galway Hooker Pale Ale
Galway Hooker Irish Stout
Galway Hooker 60 Knots IPA