Over Ons

Mei ’18

Hallo daar!

Wij zijn Rens en Floris. Als echte speciaalbier liefhebbers zijn wij altijd op zoek naar nieuwe bieren. Na een grote selectie aan Nederlandse en Belgische bieren te hebben geproefd, zijn we opzoek gegaan naar meer internationale bieren. Tot onze grote schrik en verbazing, was de beschikbaarheid hiervan in Nederland veel te klein. Met name het Iers bier vonden wij sterk ondervertegenwoordigd. Als jonge ondernemend ingestelde liefhebbers van de Ierse cultuur en natuurlijk het Ierse ‘craftbeer-’ segment moesten we dan ook wel met een oplossing komen.

In januari 2018 is het idee om Iers speciaal bier te importeren begonnen. Na veel brainstormen ontstond al snel de naam Gaelic Delight. Het lijkt ons prachtig om dit ‘stukje Ierland’ naar Nederland te halen. De Ierse sfeer van sociaal contact en gezelligheid, bourgondisch eten & drinken met die prachtige muziek van de lokale muzikanten op de achtergrond. Dat is het Keltische Genot!

Rens Edam & Floris van der Borg

Juli ’18

Hey!

Even een korte update. De eerste week van Juli is voorbij. De eerste bieren staan in de schappen! Met trots kunnen we zeggen dat ons hele assortiment in dé Bierwinkel van Prinsenbeek staat, een deel van ons assortiment bij Slijterij56 in Etten-Leur staat en de zomerse Rascals-bieren worden geschonken bij dé Irish Pub van Breda: Mad Molleys! Daarnaast verwachten wij dat ons gehele assortiment snel in Tilburg wordt gepresenteerd! Dit laten wij u natuurlijk graag weten wanneer de bieren in de schappen staan!

rensenflorisvoorhetschap2Foto door Tristan van der Borg

Augustus ’18

d2388765-be99-42ab-bb56-e7748e869bbc

Bijna vergeten! Even een update voor augustus…

De realisatie begint tot ons door te dringen.. Bier is ons werk! Omdat bier niet op álle gelegenheden geschikt is, moet er dus gewoon een bakje koffie gedronken worden op zijn tijd. In onze eigen mokken uiteraard.

Augustus is er veel gebeurd. We hebben twee nieuwe pallets binnen gekregen; De eerste fusten zijn binnen. We hebben de Core-range van Brehon Brewhouse nu ook op 33cl flesjes.

Meerdere nieuwe brouwerijen hebben zich bij ons gemeld en sturen ons samples op! Hartstikke leuk natuurlijk. We zijn druk bezig  om voor jullie ´The Best of Ireland´ te selecteren!

d363778c-63d3-4eee-9ba0-34f024f627daEen van onze nieuwe pallets.

September ’18

Kijk, daar loopt Rens weer te sjouwen met die dozen!

Onze klantenkring wordt steeds verder uitgebreid! Meer en meer mensen beginnen onder de indruk te raken van het bier onze prachtige brouwerijen. We hebben het overigens geweldig naar ons zin. Binnenkort komen de eerste evenementen eraan! Denk aan tap-takeovers, bierfestivals en bierproeverijen. Daar worden jullie natuurlijk via alle kanalen van op de hoogte gebracht! Tot dan!

Oktober ’18

Op 29 september hebben we ons eerste festival gedraaid onder de naam van Gaelic Delight! Waar we ook gelijk de meeste bieren hebben verkocht – op de brouwer van het festivalbier na dan 😉

Cheersbeerfestival
Foto: Facebook Cheerstonewbeers

Na dit grote succes mogen wij ook met trots mededelen dat wij uitgenodigd zijn voor het grootste bierfestival van de Benelux! Hop-On-Hop-Off bierfestival in Breda 5, 6 & 7 April.

November ’18

We zijn net terug uit Ierland. Daar hebben we onder andere de opening van de nieuwe brouwerij van Rascals Brewing Co. bezocht! Uiteraard hebben we voor de rest niet stil gezeten: we hebben ook een aantal nieuwe brouwerijen bezocht. Hier gaan jullie zeker meer van horen!

Tijdens een 26-uur-durende reis naar Ierland (En ook weer 26 uur terug!) hebben we natuurlijk gevierd met een pint Guinness op de ferry van Cherbourg naar Rosslare.

guinessopdeferry

Februari ’19

De Blogs van December en Januari waren er even bij ingeschoten …

We hebben een mooie decembermaand gehad. We haalden onder andere O’ Brother naar Nederland. In Maart zullen er nog 3 brouwerijen geïntroduceerd worden 😉 De rest horen jullie later.

Hieronder zien jullie een foto van Bas schampers van de bourgondische bierkelder, Jaap Coolen van Yapibara en Rens & Floris van Gaelic Delight. We zijn een samenwerking aangegaan op onze nieuwe locatie! De opslag is per 1 februari vergroot van 7m2 -> 70m2! 😀

Nieuwe opslag

____