Porterhouse Brewing Co

Porterhouse Brewing is de oudste onafhankelijke brouwerij van Ierland en is groot geworden met haar eigen brewpubs. Al jarenlang doet Porterhouse er alles aan haar versies van de traditionele Ierse bierstijlen te perfectioneren. Het resulterend hiervan zijn zeer constante bieren die ondanks de volle smaak toch lekker doordrinkbaar blijven. Sinds kort maken ze menig bierliefhebber tevens blij met een serie heerlijk frisse IPA’s.

Ondanks druk van grote brouwerijen is Porterhouse Brewery altijd volledig onafhankelijk gebleven. Tot de dag van vandaag zijn ze pionier in Iers Craft bier. Wij raden iedereen dan ook aan om deze magie zelf te ervaren door een bezoek te brengen aan de brewpubs in Dublin. Naast frequente live muziek sessies en het lekkere eten een uitgebreide selectie Ierse craft bieren wordt geschonken.

Uiteraard kunt u deze heerlijke bieren ook dichter bij huis proeven, wij informeren u graag over onze verkooppunten in Nederland.

The Story

Porterhouse Brewery begon in de vorm van een kleine pub in een kustplaatsje in de Dublin Bay in 1989,. Dit was lang voor Craft bier in Ierland een ding was. Eigenaren Liam en Oliver begonnen door zelf naar Belgie te rijden om hun gasten kennis te laten maken met speciaalbier. Al snel bleek de vraag te groot om aan te kunnen. Daarom besloten ze in 1996 om het heft in eigen handen te nemen en Ierlands eerste craft brewery te starten. 
De decennia hierna hebben ze i.s.m. brouwer Peter Mosley de Porterhouse Brewery uitgebouwd tot een waar imperium. De populaire pubs in Dublin laten tot de dag van vandaag zien waarom Porterhouse zo,n succes is.
Sinds de opening van de nieuwe brouwerij in 2018 is het voor Porterhouse Brewery mogelijk om focussen op export.  

Sinds 2019 zijn wij trotse vertegenwoordiger van Porterhouse in Nederland. Dit betekent dat u niet langer naar Ierland hoeft te reizen om van deze heerlijke bieren te kunnen genieten. Sláinte!

PH Yippy IPA

De Bieren

Porterhouse brewery heeft een vaste selectie bieren beschikbaar voor ieder smaakpallet. De onderstaande klassiekers zijn het hele jaar verkrijgbaar. Daarnaast brouwt Porterhouse periodiek experimentele specials die doorgaans bedoeld zijn om de speciaalbier liefhebber te verrassen met nieuwe smaken.

PH Yippy IPA
Porterhouse Temple Lager
PH Nitro Red Ale
PH Plain Porter
PH Celebration Stout
PH Oyster Stout

Onze verwachtingen van Porterhouse komende jaren zijn hoog. We kijken er dan ook naar uit om u nader kennis te laten maken met deze iconische brouwerij. Voor het hele verhaal bezoek de officiële website van Porterhouse Brewing Co. of ga terug naar de webshop