Scotts Irish Cider

Scotts Irish Cider is een familiebedrijf uit Cavan, Ierland die natuurlijke appelcider produceren. Deze ambachtelijke cidery is slechts een aantal jaar geleden opgericht door Jonathan Scott. Jonathan is de cider maker, maar de gehele familie helpt mee zodra het cider seizoen voor de deur staat. Naast een mooie range glutenvrije, vegan friendly ciders heeft Scotts een prachtige Winter Spiced Cider, gebrouwen met winterse spijzen zoals kaneel en nootmuskaat. Kortom, wij zijn blij om met dit mooie familiebedrijf te mogen samenwerken! 

The Story

Master Cider maker Jonathan Scott had altijd al passie voor goede cider. Daarom besloot hij naar het buitenland te gaan om cider making te studeren aan de University of Gloucester. 

Bij Scotts gaat het niet om kwantiteit, maar om het maken van een zo mooi mogelijke cider range. Zo gebruiken ze een range van appels die allemaal  van fruittelers uit de lokale provincie komen. Zodra de appels rijp zijn, worden deze met de hand gewassen waarna ze gemalen en geperst worden. 

Na toevoeging van gist duurt het 4 tot 8 weken tot de appelsap op natuurlijke wijze gefermenteerd is. Vervolgens wordt deze nog eens zes maanden gerijpt in tanks om de cider optimale smaak te geven. Tot slot word er een blend gemaakt van appelsoorten om de smaak en zoetheid van de cider te bepalen, waarna het botteling process in gang kan worden gezet.  

Scotts Cider gebruikt geen kunstmatige geur- of smaakstoffen en wordt in beperkte oplage gemaakt. 

Scotts Family

De Ciders

Scotts Cider heeft vier verschillende ciders in haar basisassortiment, allemaal bestelbaar via Gaelic-Delight. Door een andere blend van appels te gebruiken voor iedere cider is er verschil in smaak en zoetheid. Voor ieder wat wils dus. Naast drie normale ciders is een van de ciders met vlierbloesem gebrouwen en brengt Scotts iedere winter de exclusieve Winter Spiced Cider uit. Deze wordt warm gedronken zoals bij een Gluwein. Proost!

Summer Med Cider
Scotts Dry Cider
Elderflower Cider
Scotts Med Cider